Райският газ отново стана актуална тема: Министърът на здравеопазването д-р Асен

...
Райският газ отново стана актуална тема: Министърът на здравеопазването д-р Асен
Коментари Харесай

Меджидиев иска законови промени заради райския газ

Райският газ още веднъж стана настояща тематика: 

Министърът на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев ще инициира промени в настоящото законодателство, обвързани с притежанието и използването на диазотен оксид (райски газ). Предложението бе подкрепено на днешното съвещание на Националния съвет по наркотични субстанции, предава Нова тв.

С измененията ще се сътвори опция за правенето и поддържането на лист с рискови за здравето субстанции. В него ще бъдат включени детайли, които не могат да бъдат класифицирани като наркотични, само че могат да окажат нездравословно влияние върху човешкото здраве. Приоритетно ще бъде включен диазотният оксид. По този метод продажбата, притежанието и използването му ще бъдат преследвани от закона. Изключенията, които се позволяват, са записани в Закона за здравето.

Припомняме, че и към сегашния миг в него е посочено, че продажбата на диазотен оксид и пълнители с него, в това число и онлайн е неразрешена, с изключение продажбата за медицински цели и за хранително-вкусовата индустрия. Създаването на Списък с рискови за здравето субстанции цели стягане на контрола при използването и злоупотребата с диазотен оксид на територията на Република България.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР